Big, bigger, biggest met circulair staal

Grote projecten draaien vaak om staal in tonnages waar je u tegen zegt. Denk aan grootschalige werken zoals Station Zoetermeer of de Kauwgomballenfabriek. Maar wat als we je vertellen dat circulair bouwen met staal niet alleen duurzaam, maar ook super efficiënt kan zijn, zelfs bij projecten van 1.900+ ton?
Met circulair staal behoud je de kracht van nieuw staal, maar dan met véél minder milieubelasting. Geen verspilling, geen gedoe. Het vraagt om creativiteit en precisie, zeker bij constructies van honderden tonnen staal. Hier komen innovatie, logistiek en slimme samenwerking samen.

Technische uitdagingen?
Zeker! De complexiteit van circulaire projecten vereist maatwerk en precisie. Grote hoeveelheden staal verplaatsen en verwerken? Dat vereist planning van de bovenste plank. Voor het team van EECULAIR, met eigen projectmanagers, technische specialisten en constructeurs, is dat dagelijkse kost. Ze zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt, zelfs bij complexe logistieke uitdagingen of grote hoeveelheden staal. Zo wordt elk groot project niet alleen duurzaam, maar ook efficiënt en haalbaar uitgevoerd.

Logistiek & samenwerking: Geen ‘One-Man Show’
Circulair bouwen is een teamsport. Zonder de juiste partners, ben je nergens. Daarom draait het bij EECULAIR om samenwerken: met opdrachtgevers, architecten en alle anderen die nodig zijn om het project tot een succes te maken. Door al vroeg in het proces in te stappen, worden obstakels omzeild en gaan we samen voor de winst.

MKI en CO2: dubbele winst
Twee van de grootste voordelen van circulair bouwen is de lage Milieukostenindicator (MKI) waarde en de aanzienlijke CO2-besparing. De MKI-waarde van het circulaire staal van EECULAIR is 0,02 (Mei 2024), wat betekent dat de impact op het milieu flink vermindert. Daarnaast bespaart het hergebruik van staal enorme hoeveelheden CO2. Ons duurzame staal heeft een score van A+++ met een bijzonder lage uitstoot van slechts 0,13 kg CO2 eq. Met dit staal behaal jij je vergunningen en subsidies, waardoor jouw bouw- of infraproject doorgang krijgt. Zo win je op alle fronten.

Wat brengt de toekomst?
Innovatie is de naam van het spel. Denk aan digitalisering, geavanceerde materiaaltechnieken en circulaire economie als speerpunten voor de toekomst. Circulair bouwen is de toekomst en EECULAIR is er helemaal klaar voor. Met onze toegewijde medewerkers is het mogelijk projecten van 1.900+ ton te realiseren, van engineering tot en met montage, altijd met een slimme, duurzame aanpak.