WAT DOEN WIJ

Wij geloven net als jij in een volledig circulaire bouweconomie in de toekomst. De eerste stappen zetten wij nu door circulair staal in te zetten voor onder andere constructief staalwerk, trappen en balustrades, bruggen en specials. Om het staal in de toekomst te kunnen hergebruiken, werken wij met de volgende stappen:

EPD

projectscan

eeculair monitor

EPD

Om aantoonbaar circulair te kunnen bouwen is er een analyse nodig van de milieubelasting gedurende de gehele levensduur van het geplaatste staal. In deze Environmental Product Declaration (EPD) wordt de totale milieubelasting per eenheid staal berekend. Deze milieubelasting is uitgedrukt in een Milieu Kosten Indicator (MKI).

EECULAIR heeft deze analyse door een externe specialist laten uitvoeren en geregistreerd in de Nationale Milieudatabase. Hiermee beschikt EECULAIR over een productkaart categorie 1 voor zwaar constructiestaal.

PROJECTSCAN

Bij een projectscan wordt jouw project vooraf beoordeeld op duurzaamheid en circulaire normen. We geven advies hoe het circulaire staal een rol kan spelen in het project. Het is een enorme meerwaarde voor het goedkeuren van offertes. Meer lezen over de projectscan?

EECULAIR monitor

Bij projecten die in aanmerking komen voor een (circulaire) subsidie is er een wettelijke verplichting tot een periodieke inspectie van het staalwerk, inclusief de registratie. De EECULAIR Monitor is een dienstverlening die alle relevante data zoals BIM-Model, laskeuringen, materiaalpaspoorten van het project verzameld en jaarlijkse inspecties worden uitgevoerd. Deze volledige documentatie en inspecties zorgen dat er altijd helderheid is over de status van het staal en hoelang dit nog veilig gebruikt kan worden. Deze waardevolle data wordt beschikbaar gesteld aan de opdrachtgever zodat in de toekomst het staal makkelijker hergebruikt kan worden.

“De technische kennis en de geleverde kwaliteit is super! We werken graag samen met jullie vanwege de goede praktijkkennis, goede engineering en kwaliteit!

Michael van de Berkt

Wallaard

Donorstaal

En andere optie is het gebruik van donorstaal. Dit is staal wat al eerder in bepaalde constructies is toegepast en wat opnieuw gebruikt kan worden. Dit staal wordt vooraf door een onafhankelijke en externe specialist onderzocht op materiaalkwaliteit en voldoet ook bij hergebruik aan de hoogste kwaliteitseisen zoals wij die aan ons staal stellen.

Helaas is er op dit moment nog weinig beschikbaarheid van donorstaal. Daarmee is het nu een kostbare manier van circulair staal gebruiken en duurt het langer. Samen kijken we naar welke methode voor jouw project geschikt is.

Expertise

PROJECTEN

Onze projecten

Alles
Bruggen
Circulair
Specials
Staalconstructies
Trappen en balustrades
Kreelpoort-Veenendaal-vaneestaal
CKE-Eindhoven-Staal-Totaal-VanEeStaal
Bos-Ederveen
Open-Hof-Amersfoort
Leuningwerk-Museumbrug-EECULAIR
Spaarndammerhart-Amsterdam-VanEeStaal
K2-Amsterdam-VanEeStaal
Dorpshart-Soesterberg-VanEeStaal
Lingecollege-VanEeStaal
StaalTotaal-Dimensio-VanEeStaal