Zo gaan wij te werk

Van ontwerp tot oplevering, EECULAIR zorgt voor een naadloze integratie van circulair staal in het bouwproces. Door jarenlange ervaring van ons team van projectmanagers, engineering en constructeurs denken we actief en creatief mee. Tijdens de opdracht bewaken we het hele traject. Van een gedetailleerde projectplanning, kwaliteitsonderzoeken, het aanleveren van certificaten en laagdikterapporten tot de EECULAIR-monitoring na oplevering.

1. Projectscan

Tijdens deze scan wordt jouw project vooraf beoordeeld op duurzaamheid en circulaire normen. We geven advies over hoe circulair staal een rol kan spelen in jouw project. Het is een enorme meerwaarde voor het goedkeuren van offertes. Aansluitend maken we een gedetailleerde calculatie en MKI-berekening, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

2. MKI Quickscan

EECULAIR voert uitgebreide MKI-berekeningen uit om de milieukostenindicator van circulair staal vast te stellen. Dit is essentieel voor het evalueren van de milieubelasting gedurende de levenscyclus van staalproducten. Deze gedetailleerde analyses helpen bij het aantonen van de duurzaamheidsvoordelen van circulair staal, ondersteunen bij het voldoen aan duurzaamheidseisen en zijn voordelig voor het verkrijgen van subsidies en vergunningen. Met deze gratis quickscan beoordelen we direct of het zinvol is om de uitgebreide MKI-berekening uit te voeren.

Vul hem nu in! 

3. Ontwerp en inkoop

Na goedkeuring van de offerte zetten onze ingenieurs en constructeurs de plannen om in staaltekeningen met behulp van 3D BIM-modellering. Door deze stap te nemen, wordt de bouwtijd verkort omdat alle eventuele complicaties al zichtbaar zijn. We focussen op demontabele bouwmethoden om toekomstig hergebruik te maximaliseren. Tijdens de werkvoorbereiding en inkoop zorgen we ervoor dat al het staal en de conserveringsmethoden voldoen aan onze strenge Environmental Product Declarations (EPD).

4. Productie en montage

Het staal wordt energieneutraal geproduceerd in onze hypermoderne fabriek door een vast team. Bij de montage wordt het staal gemonteerd met demontabele verbindingen. De montage kan emissieloos uitgevoerd worden door onder andere elektrische voertuigen.
Het team werkt volgens de Safety Culture Ladder Trede 3. We implementeren rigoureuze veiligheidsprotocollen en trainingsprogramma’s om ervoor te zorgen dat onze productieprocessen en plaatsingsmethoden voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en welzijn.

5. Monitoring

Jaarlijks wordt de staalkwaliteit beoordeeld en vastgelegd in de EECULAIR-Monitor. Dit verstrekken we aan de opdrachtgever. Deze dienstverlening legt alle relevante data vast zoals BIM-Model, laskeuringen, materiaalpaspoorten van het project en jaarlijkse inspecties. Deze volledige documentatie en inspecties zorgen dat er altijd helderheid is over de status van het staal en hoelang dit nog veilig gebruikt kan worden.

6. Hergebruik

Na afloop van de levensduur van het bouwwerk wordt het staal hergebruikt doordat alle data in de EECULAIR-Monitor is bijgehouden. Heeft het staal geen nieuwe bestemming of kan het niet meer gebruikt worden? Dan geldt de terugnamegarantie en nemen wij het staal weer in.

Versterking van tendermotivaties

Voor aannemers en bouwbedrijven die zich voorbereiden op tenderinschrijvingen, is het cruciaal om een competitief voorstel te presenteren dat voldoet aan alle vereisten en verwachtingen van de opdrachtgever. EECULAIR biedt ondersteuning en middelen om tendermotivaties te versterken en een voorsprong te behalen in het aanbestedingsproces.

Staalprijs

In de basis is circulair staal niet duurder dan normaal staal. Benieuwd naar de staalprijzen?

Meld je aan voor de wekelijkse staalprijs en ontvang elke week de laatste prijsinformatie direct in de mailbox. Essentieel voor professionals in de bouwsector die hun budgetten scherp willen houden en de beste beslissingen willen nemen op basis van de meest recente marktgegevens.

Staalprijs

Vul je gegevens in, meld je aan voor de wekelijkse staalprijs en ontvang elke week de laatste prijsinformatie direct in de mailbox. Essentieel voor professionals in de bouwsector die hun budgetten scherp willen houden en de beste beslissingen willen nemen op basis van de meest recente marktgegevens.