EECULAIR-monitor

EECULAIR bevordert circulair staalgebruik met de EECULAIR-Monitor die projectdata en inspecties beheert, essentieel voor staalkwaliteit, veiligheid en hergebruik. Periodieke keuringen verzekeren de kwaliteit en documenteren reparaties voor toekomstige circulaire toepassingen, met als doel duurzaamheid en compliance bij gesubsidieerde projecten.

Kwaliteit gegarandeerd

De kwaliteit van het staal is de doorslaggevende factor of het staal circulair gebruikt kan worden. Daarom leggen wij dit vast in de EECULAIR-Monitor. Een dienstverlening waarin alle relevante data, zoals BIM-Model, laskeuringen, en materiaalpaspoorten van het project, verzameld worden en waarin jaarlijkse inspecties worden uitgevoerd.

Deze volledige documentatie en inspecties zorgen dat er altijd helderheid is over de status van het staal en hoelang dit nog veilig gebruikt kan worden. Deze waardevolle data worden beschikbaar gesteld aan de opdrachtgever zodat in de toekomst het staal makkelijker hergebruikt kan worden.

Bij projecten die in aanmerking komen voor een (circulaire) subsidie, is er een wettelijke verplichting tot een periodieke inspectie van het staalwerk, inclusief de registratie.

Jaarlijkse keuring

Bij de jaarlijkse keuring wordt het staal gecontroleerd door EECULAIR. Mogelijke reparaties kunnen daarna worden uitgevoerd en worden ook vastgelegd in de rapportage. Deze reparaties worden vaak door derden verricht, op basis van nacalculatie.

De keuringen en materiaalpaspoorten worden vanaf het eerste jaar verzamelt. Hierdoor is de basiskwaliteit van het staal bekend. Door daarna de data elk jaar te vergelijken kunnen we beoordelen wat de staalkwaliteit is.