Flexibel en duurzaam bouwen met boutverbindingen

Boutverbindingen spelen een grote rol in de duurzaamheid van jouw project. Circulair bouwen begint namelijk al bij het ontwerp en de montage van een bouwproject en niet pas aan het eind van een project. Het bouwen met boutverbindingen heeft veel voordelen. Laten we daar eens dieper op ingaan.

Waarom boutverbindingen?

In plaats van lasverbindingen, kiezen we waar mogelijk steeds vaker voor bouten om staal te monteren. Dit zorgt niet alleen voor een stevige constructie, maar ook voor ongekende flexibiliteit. Gebouwen of constructies kunnen gemakkelijk worden aangepast, uitgebreid of zelfs volledig verplaatst. Makkelijk gezegd is het te vergelijken met lego, maar dan in het echt. Is een project aan het eind van zijn levenscyclus? Dan demonteren we de materialen en gebruiken ze opnieuw. Zo wordt circulair bouwen een stuk eenvoudiger.

De voordelen van boutverbindingen op een rij:

• Flexibiliteit en toekomstbestendigheid
Veranderen jouw plannen? Geen probleem. Met boutverbindingen worden constructies eenvoudig aangepast. Hierdoor zijn deze projecten niet alleen nu nuttig, maar ook in de toekomst.

• Duurzaamheid op zijn best
Het gebruik van boutverbindingen is super duurzaam voor jouw bouwproject. De impact op het milieu? Minder afval, minder grondstoffen en een flinke CO2-besparing. Elk stuk staal krijgt de kans op een tweede, derde of zelfs vierde leven. Het gebruik van circulair staal met boutverbindingen heeft daarom ook een erg positieve invloed op de MKI-waarde van jouw project.

• Lagere kosten
Hoewel de oorspronkelijke kosten soms hoger kunnen zijn, bespaar je juist op de lange termijn. Bouwen met boutverbindingen leidt tot minder onderhoud en de kwaliteit van het staal blijft behouden bij demontage. Zie het dus vooral als een investering in plaats van een hoge kostenpost.

Aangezien het nog niet mogelijk is om alles met boutverbindingen te bouwen, maken we bij EECULAIR ook gebruik van lasverbindingen. Maar door het gebruik van boutverbindingen zetten we samen stappen naar een duurzame, efficiënte en flexibele bouwsector.

Ben je benieuwd hoe en waar wij gebruik maken van boutverbindingen? Of heb je vragen over circulair staal? Neem een kijkje bij onze projecten of neem direct contact met ons op.
boutverbindingen