Verminder je CO2-uitstoot met 50%

Wist je dat de productie van traditioneel staal verantwoordelijk is voor maar liefst 9% van de wereldwijde CO2-uitstoot? Dit komt omdat er veel energie nodig is om ijzererts om te zetten in staal. Voornamelijk door het verbranden van fossiele brandstoffen. Maar tegelijkertijd staat de bouwsector voor een enorme uitdaging: het drastisch verminderen van de CO2-uitstoot.

Circulair staal is de oplossing

Door bestaand staal te hergebruiken en te recyclen, verminderen we de noodzaak voor deze energievretende processen. En dat zorgt voor een flinke CO2-reductie. Uit onderzoek van de World Steel Association blijkt zelfs dat het hergebruiken van staal tot 70% minder energie vereist dan het produceren van nieuw staal. Dat betekent dus ook 70% minder CO2-uitstoot. Klinkt goed, toch?

Wat betekent dit concreet voor jouw bouwproject? Nou, laat me je een voorbeeld geven. De gemiddelde MKI-waarde, die de milieubelasting van materialen aangeeft, ligt voor circulair staal veel lager dan voor nieuw geproduceerd staal. Door voor circulair staal te kiezen in jouw bouwproject, verminder je de CO2-voetafdruk van je project met 50%! Dat is niet alleen een win voor het milieu, maar het maakt je project ook nog eens extra aantrekkelijk.

Bouwprojecten met een lage MKI-waarde krijgen namelijk veel sneller groen licht voor vergunningen. Je komt in aanmerking voor subsidies en opdrachtgevers kiezen vaker voor jou. Daarnaast wordt duurzaam bouwen verplicht vanuit de overheid, het wordt dus steeds belangrijker. Door de lage MKI-waarde van circulair staal verminder je de CO2-uitstoot van jouw project, waardoor je altijd voldoet aan de duurzaamheidsdoelstellingen.

Wil je meer weten over hoe jouw project kan bijdragen aan een duurzame bouwwereld door het gebruik van circulair staal? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat circulair staal voor jou kan betekenen? Neem een kijkje bij onze projecten of neem direct contact met ons op. Het team van EECULAIR staat voor je klaar!