Werken in de natuur vraagt om maatwerk

Bouwen in of nabij de natuur vraagt om meer dan technisch vakmanschap. Het vereist planning, afstemming én oog voor biodiversiteit. Dat merken we bij projecten die we realiseren in opdracht van aannemers in natuurgebieden of ecologisch gevoelige zones.

Robuuste constructies met minimale impact op de omgeving

Een uitkijktoren op open heide, een trap door een bos, een brug over kwetsbare oevers – het zijn constructies die robuust en duurzaam moeten zijn, en tegelijk minimale impact mogen hebben op de omgeving. Daarom stemmen we onze uitvoering zorgvuldig af op de omstandigheden. Denk aan aangepaste werkwijzen, alternatieve transportroutes of het plannen van werkzaamheden buiten het broedseizoen. Vanuit onze circulaire staalfilosofie zoeken we naar slimme oplossingen die passen in het landschap – functioneel en stevig, maar ook ingetogen en afgestemd op flora en fauna. Daar staan we deze week, ter gelegenheid van de nationale dag van de biodiversiteit, extra bij stil.

Een actueel voorbeeld is de vlonder in het Centraal Park in Zoetermeer. Midden in een waterrijke omgeving bouwen we daar aan een plek die toegankelijkheid en natuurbeleving combineert – met oog voor vleermuizen, rust in het gebied én technische kwaliteit.

Enkele andere gerealiseerde projecten in de natuur vind je op onze referentiepagina’s:

  • Landgoed Heuven – Rheden
    Realisatie van een fraaie brug als onderdeel van een natuurvriendelijke wandelroute, met aandacht voor landschap en gebruikerscomfort.
  • Wouwse Plantage
    Levering en plaatsing van meerdere stalen bruggen met leuningwerk én een uitkijkpunt, zorgvuldig ingepast in een natuurgebied.
  • Kaapse Bossen – Doorn
    Monitoring van de constructie van een stalen trap van een uitkijktoren in het bosgebied.
  • Het Leesten – Ugchelen
    Plaatsing van een cortenstalen trap die naadloos opgaat in het natuurlijke landschap, met behoud van zichtlijnen en bestaande begroeiing.